Pentru a garanta reuşita unor compoturi delicioase, sfaturile buncii vă vin în ajutor. Este foarte important ca fructele să rămână întregi după fierbere. Siropul corect preparat trebuie să fie de culoare transparentă cu tentă cărămizie. Pentru un gust mai deosebit, la orice fel de compot se mai pot adăuga câteva picături de vin alb, coajă de lămâie sau portocală, care se pun în timpul fierberii şi se scot imediat după fierbere. Compoturile se prepară diferit, în funcţie de felurile de fructe: merele, perele, gutuile se spală, se înlătură seminţele, se taie în felii şi se fierb 6-8 minute; vişinile, cireşele, coacăzele se aleg bine, se înlătură codiţele, se pun în sirop şi se dau în clocot, prunele se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se lasă până încep să fiarbă, fructele de pădure se spală, se aleg şi se toarnă siropul deasupra. Siropul din compot se poate tulbura, dar e încă bun pentru consum. Dacă însă s-a umflat capacul de la borcan sau a sărit, atunci conţinutul lui nu se va consuma.
Pentru a garanta reuşita unor compoturi delicioase, sfaturile buncii vă vin în ajutor. Este foarte important ca fructele să rămână întregi după fierbere. Siropul corect preparat trebuie să fie de culoare transparentă cu tentă cărămizie. Pentru un gust mai deosebit, la orice fel de compot se mai pot adăuga câteva picături de vin alb, coajă de lămâie sau portocală, care se pun în timpul fierberii şi se scot imediat după fierbere. Compoturile se prepară diferit, în funcţie de felurile de fructe: merele, perele, gutuile se spală, se înlătură seminţele, se taie în felii şi se fierb 6-8 minute; vişinile, cireşele, coacăzele se aleg bine, se înlătură codiţele, se pun în sirop şi se dau în clocot, prunele se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se lasă până încep să fiarbă, fructele de pădure se spală, se aleg şi se toarnă siropul deasupra. Siropul din compot se poate tulbura