Cele mai vechi obiecte confiscate de angajaţii Fiscului din Iaşi datează din anul 1943.
Preţioasele obiecte pe care angajaţii instituţiei încearcă de mulţi ani să le vândă sunt depuse într-un săculeţ de numai câteva sute de grame, în seiful instituţiei.
„De mai bine de şapte ani încercăm să le valorificăm, dar nu am avut succes.Cea mai ieftină monedă costă 3 lei, iar cea mai scumpă 120 de lei. În seif se află 18 monezi de argint emise în România, Marea Britanie şi Franţa. Mai avem 30 de pandantive, inele şi ghiuluri de aur care, în total, costă 2.431 de lei“, afirmă Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi.
„Probabil nu se vinde pentru că are culoarea maro şi nimeni nu-şi face rochii cu astfel de accesorii“, adaugă Maria Ţăran.
Pentru a stârni interesul clienţilor, angajaţii Fiscului au realizat chiar şi un catalog de prezentare a obiectelor confiscate.
Nici clădirile nu se vând mai bine
Unitatea fiscală mai are la vânzare zeci de bunuri mobile, dar şi clădiri şi terenuri, aflate în prezent sub sechestru. Este vorba despre autoturisme vechi, care aparţin firmelor cu datorii mari la bugetul de stat.
„Din păcate avem destul de rar cumpărători. Maşinile sunt uzate, iar utilajele pe care am pus sechestru nu sunt accesibile oricui. Ultimul imobil scos la vânzare nu a avut clienţi pentru că datornicul avea acte de proprietate doar pe clădire, nu şi pe teren“, adaugă Maria Ţăran.
Anunţuri cu poze pe site-ul Fiscului
Anunţurile postate pe site-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi au încetat să mai fie seci, doar cu informaţii despre obiectele scoase la licitaţie şi valoarea de pornire.
Acestea sunt acum colorate cu fotografii cu baruri, terenuri şi chiar maşini, care trebuie comercializate p