Municipalitatea nu mai are oameni care să se ocupe de parcări şi de ridicarea automobilelor. Bugetul local a încasat, în primele şase luni ale anului, circa 50.000 de lei numai din parcări.
Cu organigrama blocată municipalitatea trage pe dreapta proiectele pentru de taxare a parcărilor prin intermediul serviciilor de telefonie, şi achiziţia de utilaje pentru ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar.
Cele circa 2.000 de locuri de parcare din Satu Mare aflate în subordinea Serviciului de Siguranţa Traficului şi Administrare Parcări din cadrul Administraţiei Domeniului Public (SSTAP) Satu Mare au adus de la începutul anului un venit de aproape 50.000 de lei.
Peste 1.600 de sătmăreni ce s-au trezit cu roţile blocate, au mai achitat câte 150 de lei fiecare. Din aceştia, 100 de lei au reprezentat amenda plătită Finanţelor Publice Locale, iar 50 de lei pentru serviciile de deblocare a roţilor. Fondurile sunt destinate funcţionării SSTAP Satu Mare, şi întreţinerii locurilor de parcare prin marcaje, montarea de stâlpi şi alte investiţii. „În momentul de faţă avem opt agenţi constatatori, şi 15 saboţi de blocare a roţilor. Angajări nu putem face, aşa că trebuie să ne descurcăm cu personalul pe care îl avem”, afirmă Adrian Neacşu, şef SSTAP.
Lipsa de personal amână proiectele
Blocarea angajărilor în sistemul bugetar este şi motivul pentru care municipalitatea nu poate demara în prezent achiziţia de utilaje pentru ridicarea şi transportarea autoturismelor parcate neregulamentar „Avem ofertele dealerilor de astfel de utilaje, şi informaţiile cu privire la posibilitatea încheirii de contracte de leasing prin care SSTAP să autofinanţeze acest proiect. Însă nu se pot face angajări, aşa că aceste proiecte sunt suspendate deocamdată. Vom încerca în toamnă găsirea unor soluţii şi pentru această problemă”, afirmă viceprimarul Adrian Al