Sosit în oraşul de pe Someş de mai puţin de doi ani, şi-a deschis primul bistro de tip austriac din Cluj, într-un spaţiu retro şi cu iz de artă. Mario Stefkovic a venit pentru prima oară la Cluj-Napoca acum un şi jumătate, la invitaţia unor prieteni pe care i-a cunoscut în desele lui vacanţe la ski, în Austria. A fost şi momentul în care oraşul de pe Someş i s-a lipit definitiv din suflet. Nu şi-a mai dorit să se întoarcă în ţara lui natală, chiar dacă asta a însemnat ca mai bine de opt luni de zile să rămână fără loc de muncă.
„În România nu am văzut niciun alt oraş înainte şi nici după ce m-am mutat definitiv aici, decât Clujul. Ţin minte că m-a impresionat foarte mult Piaţa Muzeului, pentru că mi s-a părut cea mai occidentală zonă a oraşului”, îşi aminteşte Mario.
Cârnaţi vienezi direct din Austria
Dacă este nevoit să comunice doar idei elementare, ai putea să juri că ai de-a face cu un român veritabil. Originile lui italiene, dar şi faptul că vorbeşte fluent mai multe limbi străine, l-a făcut să înveţe graiul mioritic în doar câteva luni. Nu a stat, însă, cu mâinile în sân în perioada în care nu a avut loc de muncă, ci s-a gândit să-şi deschidă un local inedit.
Avea în spate o experienţă de peste 10 ani ca manager al unor localuri precum cele din Italia, Austria sau Slovenia. Piaţa Muzeului, zona lui preferată din Cluj, l-a inspirat de altfel să-şi deschidă un local de tip bistro, un tip de restaurant extrem de popular în oraşele occidentale. Mario a vrut, însă, să dezvolte conceptul, şi aşa a luat naştere Bistro Viena, unde toate specialităţile, precum cârnaţi vienezi sau cârnaţi cu caş, sunt tradiţionale şi aduse special din Austria.
A recondiţionat ce au distrus alţii
Fiind un împătimit colecţionar de obiecte de artă vechi şi valoroase şi-a dorit un loc în zona veche a Cluj