Ingrediente: 2 vinete potrivit de mari, 2 cepe, 2 morcovi, o ţelină, 3 roşii, 2 ardei graşi, 2 gogoşari, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde. Pentru mămăliguţă: 375 g mălai, 100 g unt, 100 g parmezan ras.
Mod de preparare: Se calesc legumele taiate cubulete, ceapa tocata, se innabuse cateva minute, apoi se adauga vinetele curatate si taiate felii. Se amestecă uşor şi se înnăbuşă cinci minute. Se toarnă apoi apa fierbinte, doar cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă 15-20 minute, apoi se adauga si rosiile decojite cu care se mai fierbe zece minute. Se potriveşte de sare, piper, se presară pătrunjel verde tocat fin. Apoi se face mămăliguţa, se pune jumătate din unt şi parmezanul ras, amestecând bine. Se ia mămăliguţa de pe foc şi, cu o lingură de supă, se iau porţii mici care se pun în tava cu tocăniţă. Se pune şi restul de unt peste mămăliguţă si se lasa cinci minute la cuptor.
Ingrediente: 2 vinete potrivit de mari, 2 cepe, 2 morcovi, o ţelină, 3 roşii, 2 ardei graşi, 2 gogoşari, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde. Pentru mămăliguţă: 375 g mălai, 100 g unt, 100 g parmezan ras.
Mod de preparare: Se calesc legumele taiate cubulete, ceapa tocata, se innabuse cateva minute, apoi se adauga vinetele curatate si taiate felii. Se amestecă uşor şi se înnăbuşă cinci minute. Se toarnă apoi apa fierbinte, doar cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă 15-20 minute, apoi se adauga si rosiile decojite cu care se mai fierbe zece minute. Se potriveşte de sare, piper, se presară pătrunjel verde tocat fin. Apoi se face mămăliguţa, se pune jumătate din unt şi parmezanul ras, amestecând bine. Se ia mămăliguţa de pe foc şi, cu o lingură de supă, se iau porţii mici care se pun în tava cu tocăniţă. Se pune şi restul de unt peste mămăliguţă si se lasa cinci minute la cuptor.