Campania de informare turistică a ziarului „Adevărul de Seară - Litoral” continuă cu prezentarea preţurilor din Eforie Nord. Preţurile de aici diferă în funcţie de punctul turistic cu care se învecinează, fie că este vorba de un bazar sau un hotel, ori în funcţie de apropierea de plajă. Eforie Nord, a doua staţiune ca mărime de pe litoralul românesc, a revenit în topul celor mai populare locuri de la Marea Neagră. La fel şi preţurile s-au adaptat la fluxul de turişti, astfel încât comercianţii practică preţuri diferite la aceleaşi produse, în funcţie de locul de vânzare.
Hotelurile, vilele, casele de odihnă din Eforie Nord, unde se pot caza până la 19.000 de turişti sunt câteva dintre „punctele de distribuţie” preferate de vânzători pentru a-şi da produsele mai scump. De asemenea, plaja, unde numai weekendul trecut a fost ocupată de aproximativ 11.000 de oameni, este locul ideal de a face bani buni.
Plaja din Eforie Nord, care se întinde pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, are ca particularitate faptul că se îngustează în anumite zone. Astfel, locul dedicat barurilor de pe plajă devine mai mic, făcând ca numărul acestora să fie mai mic decât cel din Mamaia.
Preţul berii, dat de distanţa dintre cearşaf şi dozator
Zona „verificată” de reporterii „Adevărul de Seară Litoral” este cea cuprinsă între Hotel Acapulco şi Hotel Bellona. La un magazin în aer liber din vecinătatea hotelului Acapulco, o bere la draft este 2,5 lei. Coborând către plajă, preţul este în creştere: la Complexul Debarcader, pe drumul care coboară către plajă, cea mai ieftină bere la draft costă 3 lei. Preţul la aceeaşi marcă de bere şi la acelaşi volum este de 3,5 lei la majoritatea teraselor amplasate pe plajă.
Dacă la un magazin din vecinătattea hotelului Acapulco un porumb fiert este 2,5 lei, preţul acestuia creşte, ca şi be