Visaţi la un păr strălucitor şi rezistent, tot aşa cum v-aţi dori un zâmbet irezistibil, dat de o dantură albă. Toate acestea pot deveni realitate dacă aveţi mai multă grijă în privinţa alimentaţiei.
Un păr care să nu vă facă probleme, o piele fină, dar şi un zâmbet irezistibil pot fi uşor obţinute dacă, pe lângă procedeele de înfrumuseţare, veţi acorda o atenţie deosebită alimentaţiei. Dacă de fiecare dată când mergeţi la cumpărături vă veţi analiza mai bine preferinţele culinare, cu siguranţă că lucrurile se vor schimba.
V-aţi dori ca podoaba capilară să nu se rărească de la un sezon la altul. Pentru a lua o măsură împotriva acestei probleme neplăcute, trebuie să ştiţi că firele de păr sunt constituite în principal din proteine, ceea ce înseamnă că primele alimente demne de a sta pe masa dumneavoastră sunt cele bogate în această substanţă organică. Asta nu înseamnă însă că meniul trebuie să includă zilnic friptură. Explicaţia este cât se poate de simplă: grăsimile cresc nivelul de testosteron din organism, fapt care va duce invariabil la căderea părului.
Aşadar, fără costiţe, fără cotlet, fără friptură de vită, ţin să menţioneze specialiştii. Le puteţi înlocui însă cu peşte, pui, ficat de viţel, brânză degresată, ouă, migdale, fasole şi iaurt.
Li se alătură şi stafidele, aşa că ar trebui să renunţaţi la obiceiul dumneavoastră mai vechi de a le înlătura din cupa de îngheţată sau din prăjituri. Sunt deosebit de benefice, putând întări rădăcina firului de păr şi preveni, în acest fel, căderea.
Vitamine binefăcătoare
Fierul are şi el efecte benefice asupra corpului dumneavoastră. Un plus de fier poate fi adăugat dietei prin intermediul fructelor uscate (stafidite), sucului de cireşe, ouălor, vegetalelor cu frunze verde închis (spanacul, urzicile etc.) sau cerealelor integrale.
De asemenea, vitamina C poate asigura