La Bistro Verde totul este eco, de la alimentele folosite la gătit şi detergentul de vase până la şorţurile bucătăreselor. Activiştii de mediu care au demarat afacerea în sala de nefumători a cafenelei Insomnia, de pe strada Universităţii, intenţionează ca din luna septembrie să ofere şi servicii de catering.
Clujenii au, începând de luni, un local unde pot consuma preparate culinare 100% sănătoase, acestea fiind gătite din produse care provin din culturile ecologice. Afacerea a pornit de la proprietarii cafenelei Insomnia, care au pus la dispoziţie spaţiul pentru nefumători din local, pentru un restaurant bio Bistro Verde.
Respectă sezonalitatea
Cei care au dat curs invitaţiei de a deschide primul restaurant bio din România au fost, însă, patru activişti de mediu clujeni, care deţin şi magazinul de produse ecologice „Coşul Verde”, singurul de acest fel din oraş.
„Este o alternativă sănătoasă la fast-food-urile din oraş, la care clujenii apelează din lipsă de timp, dar şi la restaurantele care în Cluj au preţuri prea mari pentru buzunarele unor clujeni”, a declarat Sorana Olaru, unul din managerii Bistro Verde. Restaurantul va servi preparate în funcţie de sezon, politica acestuia fiind respectarea sezonalităţii şi consumul exclusiv de produse proaspete.
„Cartofii plini de sine”, specialitatea casei
Acesta este şi motivul pentru care şi-au dorit să deschidă localul în plină vară, chiar dacă recunosc că nu este cel mai propice moment. Pe lângă alimentele folosite, aici până şi detergentul este 100% bio sau sorţul pe care îl poartă bucătarul este din bumbac certificat organic. Astfel, clujenii pot consuma aici preparate din legume care au denumiri care mai de care mai haioase, precum „Salată de quinua”, cu cereale din Munţii Anzi, la 9,5 lei, „Salată capricioasă” cu brânzeturi de capră proaspete şi învechite, învelite în rucola, cu 12