SIF Banat-Crisana (simbol bursier SIF1) si-a majorat participatia in cadrul producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO) pana la aproape 15,16%, dupa ce in ultima luna a achizitionat prin intermediul Bursei aproximativ 0,75% din companie.
SIF-ul a mai achizitionat in acest an, in perioada martie - iunie, 1,87% din companie, ajungand sa detina la finele lunii trecute circa 14,41% din Biofarm. SIF Oltenia (SIF5) a cumparat de asemenea aproape 1% din Biofarm din martie pana in prezent. In prezent, cele doua SIF-uri si SIF Moldova (SIF2) detin circa 44% din compania farmaceutica.
Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia (SIF5), un alt actionar important al Biofarm, spune ca societatile de investitii financiare tintesc obtinerea unui pachet majoritar in cadrul societatii, cresterea valorii acesteia si vanzarea sa catre o alta companie din domeniu.
"Suntem implicati in managementul companiei, pentru ca SIF-urile detin la un loc cam 40% din Biofarm, conducerea societatii fiind astfel stabilita in mare parte de catre noi. SIF-urile mizeaza pe un pachet majoritar de actiuni in cadrul companiei, care sa fie fructificat in viitor. Dorim sa crestem compania si sa o vindem la momentul oportun catre o alta societate care activeaza in domeniul farmaceutic", spune Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia.
Conform acestuia, SIF-urile nu au stabilit un pret tinta pentru actiunile Biofarm, specificand faptul ca fixarea unui astfel de pret ar tine de domeniul hazardului, in conditiile in care evolutia titlurilor companiei depinde destul de mult si de portofoliul de actiuni pe care aceasta il controleaza pe Bursa. Cele mai importante investitii din portofoliul Biofarm sunt chiar SIF-urile.
Achizitiile SIF-urilor au urcat actiunile BIO cu 240%
Biofarm a fost cea mai performanta actiune de la bursa in perioad