Bărbatul susţine că este singurul din România care prăjeşte cafea de calitate. De trei ani a venit în Braşov, iar din luna februarie şi-a deschis un „atelier” de cafea. Profil
NĂSCUT : 6 octombrie 1974, Ploieşti
FAMILIE : necăsătorit
STUDII : Academia Trupelor de Uscat, Sibiu
OCUPAŢIE: ofiţer, manager
Costea Eduard acordă cafelei organice o importanţă deosebită. După ce şi-a terminat studiile, tânărul s-a angajat ca ofiţer la Vânătorii de Munte şi a lucrat la CâmpuLung, Predeal, Vatra Dornei şi Bucureşti. Pentru că licenţa şi-a dat-o în management a şi încercat să profeseze în acest domeniu. Aşa că, atunci când s-a ivit ocazia, şi-a deschis propria afacere.
Îndrăgostit de Praga şi Braşov
La Braşov a venit acum trei ani, după ce „a fugit de viaţa nebună” din Bucureşti. Faptul că s-a stabilit aici nu a fost un lucru întâmplător. „ Îmi place Braşovul pentru că seamănă cu Praga, oraş în care am locuit o vreme. Locuitorii ambelor oraşe sunt legaţi de locurile natale şi le preţuiesc enorm. În plus, avem multe rude aici” , declară tânărul.
Cafea de calitate
Primul contact cu cafeaua de calitate l-a avut în perioada 2002 – 2003. Atunci la cel mai important lanţ de cafenele din Bucureşti s-a adus cafeaua originală pentru a se vinde în România. „ Am învăţat foarte multe de la Corine Tweeadle, o australiancă ce avea funcţia de manager internaţional de cafea ”, susţine bărbatul.
Din luna februarie a acestui an şi-a deschis un „atelier” de cafea la Braşov şi, de atunci, oferă spre vânzare cafea organică. Chiar dacă preţul mărfii pe care o vinde este destul de ridicat, el argumentează că o cafea de calitate nu poate fi mai ieftină. „ Importăm cafeaua din Olanda. Avem trei sortimente, originare din Etiopia şi Kenya. Prăjesc cafeaua pe loc, într-un