Miercuri, 29 iulie, începând cu ora 10.00, la Brăila s-a mai bifat un ceremonial anost, sărbătorind Ziua Imnului Naţional.
Manifestările dedicate sărbătorii Imnului au început cu ceremonialul militar, care a cuprins semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. În continuare, doi preoţi au închinat rugăciuni pentru poporul român şi pentru eroii neamului. Prefectul Loredana Alexandru a vorbit despre semnificaţia evenimentului şi a versurilor imnului naţional, prezentând totodată un scurt istoric. Odată cu încheierea discursului prefectului, a început un spectacol susţinut de Muzica Militară şi Corul "Trison" al Liceului Pedagogic. După intonarea Imnului Naţional al României ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
Aşa cum ne-am obişnuit la astfel de "sărbători" realizate din "obligaţie", foarte puţini brăileni au fost interesaţi de manifestările organizate ieri. Cu excepţia autorităţilor şi a celor implicaţi direct în eveniment, publicul nu s-a îngrămădit să urmărească ceremonia.
Miercuri, 29 iulie, începând cu ora 10.00, la Brăila s-a mai bifat un ceremonial anost, sărbătorind Ziua Imnului Naţional.
Manifestările dedicate sărbătorii Imnului au început cu ceremonialul militar, care a cuprins semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. În continuare, doi preoţi au închinat rugăciuni pentru poporul român şi pentru eroii neamului. Prefectul Loredana Alexandru a vorbit despre semnificaţia evenimentului şi a versurilor imnului naţional, prezentând totodată un scurt istoric. Odată cu încheierea discursului prefectului, a început un spectacol susţinut de Muzica Militară şi Corul "Trison" al Liceului Pedagogic. După intonarea Imnului Naţional al României ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii