Ingrediente: 500g faina integrala, 200g faina alba, 50ml ulei de masline, 250ml apa, drojdie cat o nuca, o lingurita de sare.
Mod de preparare
Drojdia se dizolva1 in apa calduta, se pune aproape toata faina, uleiul, sarea si apa calduta. Se framanta bine se adauga si restul de faina, pana se obtine un aluat elastic ce se lasa 30 de minute sa creasca la loc caldut. Din asta se aiu apoi bucati caMt o nuca, se formeaza covrigei si se pun in tava unsa la foc potrivit in cuptorul preincalzit. Se pot unge cu un amestec realizat dintr-o lingurita de faina, ½ lingurita sare, 1 lingurita ulei, 2 linguri de apa, ca sa fie frumos rumeniti covrigeii.
Ingrediente: 500g faina integrala, 200g faina alba, 50ml ulei de masline, 250ml apa, drojdie cat o nuca, o lingurita de sare.
Mod de preparare
Drojdia se dizolva1 in apa calduta, se pune aproape toata faina, uleiul, sarea si apa calduta. Se framanta bine se adauga si restul de faina, pana se obtine un aluat elastic ce se lasa 30 de minute sa creasca la loc caldut. Din asta se aiu apoi bucati caMt o nuca, se formeaza covrigei si se pun in tava unsa la foc potrivit in cuptorul preincalzit. Se pot unge cu un amestec realizat dintr-o lingurita de faina, ½ lingurita sare, 1 lingurita ulei, 2 linguri de apa, ca sa fie frumos rumeniti covrigeii.
Ingrediente: 500g faina integrala, 200g faina alba, 50ml ulei de masline, 250ml apa, drojdie cat o nuca, o lingurita de sare.
Mod de preparare
Drojdia se dizolva1 in apa calduta, se pune aproape toata faina, uleiul, sarea si apa calduta. Se framanta bine se adauga si restul de faina, pana se obtine un aluat elastic ce se lasa 30 de minute sa creasca la loc caldut. Din asta se aiu apoi bucati caMt o nuca, se formeaza covrigei si se pun in tava unsa la foc potrivit in cuptorul preincalzit. Se pot unge cu un amestec realizat dintr-o lingurita de faina, ½ li