Dulciuri romanesti pentru diabetici. Zece cercetatori romani au pus la punct retete de sucuri, cereale sau biscuiti destinate sutelor de mii de romani care sufera de diabet. Un grup de zece cercetatori ai Institutului de Bioresurse Alimentare din Bucuresti a pus la punct un proiect prin care a creat o serie de produse din cereale si din fructe pentru diabetici. Este vorba despre napolitane speciale, cornuri cu gem, biscuiti de casa, compoturi si nectar. Acestea nu se gasesc deocamdata pe piata, dar pot fi cumparate, la comanda, din cadrul institutului, scrie EvZ.
Capsunele, prietenele creierului. Capsunele protejeaza inima, reduc riscul de cancer, au rol anti-inflamator si sunt benefice pentru creier, spun cercetatorii de la Healthy Aging Project din Chicago. Acestia au descoperit ca adultii care consuma capsune cel putin o data pe luna sunt mai putin predispusi la declin cognitiv. Rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul Berry Health Symposium. Argumentele cercetatorilor in favoarea efectelor benefice pe care aceste fructe le au asupra creierului au constat in demonstrarea ca, in marea lor majoritate, celulele sunt afectate de diferite tipuri de inflamatii. Prin consumul de capsune, se reduce riscul inflamatiilor si, implicit, creierul este protejat, noteaza EvZ,
Ouale de prepelita nu au contraindicatii. Specialistii le recomanda persoanelor care sufera de alergii sa evite ouale de gaina. Fierte sau crude, ouale de prepelita pot fi folosite in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni. Ouale de prepelita le-ar putea inlocui cu succes pe cele de gaina, deoarece au un continut mult mai complex de principii active. Un ou de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2 decat unul de gaina, scrie Adevarul.
Antialergicele, rem