Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean au adus, din nou, producătorii tradiţionali la târg pentru că sunt mulţi turişti în Arad. După ce prima ediţie a târgului, organizat în luna mai, la Ştrandul Neptun, a fost catalogată una de success, autorităţile judeţene au decis să mai organizeze un târg al produselor tradiţionale. Timp de trei zile, strada Nicolae Bălcescu se transformă într-un hypermarket tradiţional în aer liber.
„Am avut semnale atât de la producători, cât şi de la arădeni, că doresc să promoveze şi, respectiv, să cumpere produse tradiţionale. Au fost persoane care au cerut să se organizeze târgul cât mai des, chiar săptămânal”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Bunătăţi din trei judeţe
La târg au sosit producători din judeţul Arad, dar şi din judeţele Hunedoara şi Bihor. Pita de Pecica, reteşele de Seleuş, plăcintele de casă de Craiva, cozonaci de casă din Zerind sunt doar câteva dintre atracţiile târgului. Arădenii au stat la cozi să-şi cumpere binecunoscutul salam de Nădlac, dar şi preparate de porc din Brad. Nu au lipsit nici vinurile din Pâncota, Miniş şi Mâsca Măderat, dar şi ţuica de Silindia, răchia de Aldeşti, vinarsul de Bârsa.
Nemţii, atraşi de tărie
La primele ore ale dimineţii, la târg au poposit câţiva turişti germani care se află în vacanţă în Arad. Ei au degustat câteva sortimente de ţuică. „Am gustat ţuica şi mi s-a părut tare şi aromată. Mă încântă că e produsă natural”, a declarat Manfred Staal. Italienii s-au arătat încântaţi de produsele de patiserie. „Covrigeii mi se par extraordinari. Şi mai vreau să încerc şi salamul de Nădlac, mai ales că mi s-a explicat că nu are conservanţi”, a spus Giovanna Raginni.