După ce le-a ajuns cuţitul la os din cauza crizei, autorităţile iau în calcul să trimită în şomaj câteva zeci de mii de angajaţi de la stat. Sursa: Vlad Stănescu
1 /.
Preşedintele a afirmat, într-un interviu pentru postul public de radio, că nu înţelege de ce guvernul tergiversează diminuarea „aparatului de stat exagerat de mare”. Numărul personalului bugetar a crescut galopant în ultimii ani, ajungând la 1,4 milioane de salariaţi, iar cheltuielile aferente s-au dublat în perioada 2005-2008. Numărul personalului bugetar a crescut galopant în ultimii ani, ajungând la 1,4 milioane de salariaţi, iar cheltuielile aferente s-au dublat în perioada 2005-2008.
În ciuda contextului economic dificil, care a afectat grav sectorul privat, cabinetul Boc a reuşit să dea afară, în patru luni, doar aproximativ 2.350 de angajaţi din sistemul public.
Acum, când o delegaţie a FMI se află la Bucureşti pentru a verifica modul în care s-au gestionat banii publici în primul semestru, preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că guvernul trebuie să renunţe urgent la 20% dintre funcţionari, care sunt „inutili”.
Curăţenie tergiversată în sistem
Preşedintele a afirmat, într-un interviu pentru postul public de radio, că nu înţelege de ce guvernul tergiversează diminuarea „aparatului de stat exagerat de mare”. „Toate paliativele astea, «îi menţinem pe toţi, dar mai reducem un spor sau altul», sunt poveşti. Aici guvernul trebuie să diminueze masiv aparatul de stat”, a spus Băsescu, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, „problema este dacă o face în timp util sau prea târziu, după ce acest aparat bugetofag va mânca toate resursele”.
Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2005 în sectorul bugetar erau angajate 1,232 milioane de persoane, cheltuielile totale cu acestea ridicându-se la 21,67 miliarde de lei.