Timp de mai bine de un an, funcţionarii administraţiei locale au lucrat înghesuiţi în căminul cultural, iar acum au la dispoziţie suficient spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea.
În luna aprilie 2008, aparatul de specialitate al Primăriei Valu lui Traian s-a mutat în sediul căminului cultural, unde au fost impovizate birouri pentru angajaţi. Noua primărie este acum o clădire modernă cu etaj, ferestre mari şi o arhitectură deosebită. Reprezentanţii primăriei se mândresc cu noul sediu, despre care spun că reprezintă imaginea localităţii în faţa oaspeţilor din alte oraşe. Investiţia depăşeşte 22 de miliarde de lei vechi, iar ridicarea unei asemenea clădiri a durat mai bine de un an.
În 2004, la debutul primului mandat, primarul Florin Mitroi a preluat o primărie care semăna mai mult cu un grajd. A renovat-o şi a continuat să lucreze în ea încă patru ani, dar a promis că va construi una nouă. Zis şi făcut. Pe strada Primăriei a apărut una dintre cele mai impunătoare clădiri din Valu lui Traian - noul sediu administrativ al administraţiei locale.
Cei 40 de funcţionari publici au la dispoziţie acum peste 20 de birouri. Angajaţii s-au mutat în noua primărie la începutul lunii iulie. Primarul a ţinut însă cont de criza financiară şi nu a făcut risipă de bani. Mobila din primăria veche este folosită în continuare, fiind doar completată cu piese noi acolo unde era necesar. Tot pentru a mai scădea costurile investiţiei, la amenajarea curţii a fost folosită forţa de muncă a angajaţilor de la Gospodărire comunală. Întrebat dacă investiţia a meritat, primarul Florin Mitroi a declarat că a început construcţia cu mult înainte de intrarea în criză şi că fondurile alocate pentru noul sediu nu au afectat cu nimic banii alocaţi pentru alte domenii. „Medicii din comună îşi desfăşurau activitatea într-un dispensar dărăpănat, situat în faţa bisericii. Am ce