Inotul de intretinere ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, intareste musculatura si ne reda pofta de viata. Poate fi practicat de catre toti membrii familiei si de aceea este tonicul perfect pentru orice varsta.
Daca nu ai mai fost niciodata la bazin si esti tentat sa profiti de beneficiile inotului de intretinere, buzzle.com iti ofera cateva ponturi pentru ca sedintele sa nu fie obositoare, iar musculatura sa nu sufere intinderi.
Indiferent pentru care stil de inot vei opta, fie fluture, spate, liber sau bras, trebuie sa respecti cateva reguli de baza pentru a evita accidentele, atat ale tale, cat si a celor din jur.
Mai mult, chiar daca se practica pentru intretinerea corporala, atunci cand nu este realizat corespunzator, el poate fi ineficient si te vei simti epuizat dupa doar cateva minute de inot.
Stilul liber
Este cel mai raspandit stil de inot, adoptat de incepatori pentru simplitatea lui. Cel mai dificil lucru pentru cei care adopta acest stil de inot este sa isi coordoneze respiratia in asa fel incat capul sa ramana in apa aproape tot timpul.
Bratele se vor misca alternativ, in sensul unei mori de vant, pe langa ureche. Pentru a putea inota in linie dreapta, fiecare mana va fi intinsa in mod egal si va impinge apa cu aceeasi forta.
Bratul care se odihneste va fi asezat in forma de "s" pe langa corp, o pozitie care il relaxeaza. Picioarele se vor misca si ele alternativ, ca o pluta. Genunchii vor fi usor indoiti, iar pentru o propulsie maxima, miscarea picioarelor va fi una puternica.
Respiratia este cea mai importanta in orice sport. Ea asigura oxigenarea cerebrala si, atunci cand nu se efectueaza corect, pot aparea accidente grave, chiar fatale.
In timpul acestui stil de inot, atunci cand se ridica primul brat, pregatit sa realizeze prima miscare