Bărbatul este de 10 ani director al Castelului Corvinilor şi visează să mobileze clădirea. Copil al unor oameni simpli, din Topliţa, Nicole Cerişer a ajuns la liceu, în Hunedoara, în urma „opţiunii clare a părinţilor”. PROFIL
Născut - 24.06.1962
Educaţie - Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea Bucureşti
Profesie - Muzeograf
Familie - Căsătorit, are doi copii
„Terminasem clasa a opta în sat şi eram copleşit pentru că nu văzusem, până atunci, un oraş mai mare ca Hunedoara”, îşi aminteşte directorul muzeului.
Conştientizează abia când povesteşte cât de repede au trecut anii şi rememorează amuzat cum, având apetit mai degrabă pentru ştiinţele umaniste decât pentru cele exacte, în clasa a XI-a a rămas corigent la matematică.
Potenţial turistic fantastic
Nicolae adaugă că şi-a dorit să depăşească nivelul profesional al părinţilor şi, pasionat de istorie, filosofie şi economie, a găsit de cuviinţă că studii serioase se pot face în Capitală.
A terminat al doilea în promoţia sa, a fost repartizat profesor în Petroşani, iar după câţiva ani a reuşit să se transfere la Hunedoara. „Eram, pe vremea aceea, un fel de «soţ de weekend» şi era foarte dificil. În 1998 am reuşit să obţin, prin concurs, postul de directorul al Muzeului Castelului Corvinilor. Am fost, astfel, martor al dezvoltării extraordinare a muzeului, care are un potenţial fantastic. Trei din zece hunedoreni ar putea trăi bine de pe urma castelului, dacă şi-ar deschide afaceri axate pe turism ”, a declarat Nicolae Cerişer.
A atins 30% din obiectivele propuse
Îi vine să râdă când îşi aminteşte de planurile pe care le avea în urmă cu zece ani. „Eram un visător. Geamurile aveau nailon în loc de vitralii, iar uşile erau proptite şi eu credeam că toate problemele Castelului se pot rezolva, că este suficient s