Ministerul Afacerilor Externe nu poate confirma condamnarea la moarte şi execuţia lui Andrei Negrea (23 de ani) în China.Unul dintre motivele pentru care Ambasada României la Beijing nu reuşeşte să afle nimic despre „cazul Negrea” poate fi acela că tânărul folosea acte false. Mai citeşte şi:
Român executat în China
Glonţul din ţeasta noastră
de Grigore Cartianu
Timişoara: Crimă fără precedent în căminul de la Medicină
După apariţia articolului din „Adevărul” despre arestarea, condamnarea şi executarea lui Andrei Negrea în China pentru trafic de droguri, relaţiile dintre Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Direcţia de Investigaţii a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au devenit brusc tensionate.
Procurorul-şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, dezvăluise faptul că Andrei Negrea a fost executat. Procurorul avea informaţii despre situaţia tânărului întrucât a participat la destructurarea reţelei internaţionale de trafic de droguri din care Negrea făcea parte.
Numai că anunţul făcut oficial de către procuror a luat prin surprindere MAE, care nu ştia nimic despre soarta cetăţeanului român. De altfel, şi ieri, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că informaţia despre moartea lui Negrea nu se poate confirma.
Marius Cazac: „A fost executat“
Joi după-amiază, în timp ce se afla la o descindere într-o locuinţă din localitatea Adâncata în cazul reţelei traficanţilor de droguri din care făcea parte şi Andrei Negrea, şeful DIICOT a declarat pentru ziariştii de la „Adevărul“: „Din informaţiile noastre, tânărul (Andrei Negrea – n.r.) a fost arestat în China încă de anul trecut şi executat săptămâna trecută pentru trafic de droguri. În perioada următoare mai aşteptăm câteva date de la oficialii din China şi apoi vom anunţa oficia