Este inventator în domeniul sistemelor hidraulice, a fost zece ani director la Compania de Apă Târgovişte- Dâmboviţa şi iubeşte literatura. Pentru Dorin Staicu pasiunea pentru inginerie a început din liceu, când a făcut parte din cercul ştiinţific “Astronautica”, unde a deprins tainele construcţiei de modele de rachete şi de avioane. A mers mai departe şi a urmat Facultatea de Energetică din cadrul Politehnicii Bucureşti, pe care a terminat-o cu nota 10.00.
După terminarea facultăţii a păstrat legătura cu şcoala, pentru a putea fi la curent cu noutăţile, pentru a învăţa mereu. Predă cursuri de mecanica fluidelor şi maşini hidraulice, alimentări cu apă, canalizare şi staţii de epurare la universităţile Valahia Târgovişte şi Politiehnica Bucureşti.
“Mi-a plăcut şcoala, am învăţat bine, am ţinut legătura cu ea până în ziua de astăzi, obţinând titlul de conferenţiar universitar. Am urmat şi cariera didactică în învăţământul liceal şi universitar, pentru a fi permanent în mijlocul cunoaşterii. Numai întreţinând această flacără vie putem să fim la curent cu tot ceea ce este nou şi performant în meseria în care sunt”, a precizat Staicu.
Lucrează de mai bine de 14 ani la Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, care până anul trecut s-a numit RAGC Târgovişte. A fost timp de zece ani director la această societate şi va rămâne în cadrul echipei, pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele.
Două distincţii la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles
Dorin Staicu este pasionat de cercetare şi a fost răsplătit pentru munca sa. Ne-a povestit că în 1988 a brevetat un ştand pentru robineţi şi supape de siguranţă, pe care s-au făcut teste şi verificări înclusiv la supapele de siguranţă de la Centrala Nucleară Cernavodă.
Pentru această invenţie, a primit din partea statului un premiu în va