O carte-document de exceptie, despre creatia unui titan al teatrului si filmului romanesc
...Asa se intituleaza un album-document, creat de "regizorul, actorul, scenograful, arhitectul" Liviu Ciulei, lansat de curand in cochetul salon al deja celebrei librarii "Carturesti". (Poate ca nu intamplator Ciulei a ales - pentru lansare - o librarie aflata pe bulevardul Magheru, in proxima vecinatate a Teatrului Nottara - pe primul sau nume, "Teatrul Odeon" -, un teatru construit de inginerul constructor Liviu Ciulley, ca sa-i ofere fiului sau, Liviu Ciulei, prima scena de pe care viitorul mare artist sa-si poata incepe drumul glorios catre lumea spectacolului.)
Desigur, pentru oricine - om de teatru, cinefil, amator de spectacole de anvergura, gazetar, reporter de televiziune, student ori simplu iubitor de cultura - o invitatie la un astfel de eveniment inseamna un privilegiu. Numai ca acolo, in micutul salon al librariei Carturesti, nu s-a petrecut, in acea seara de luni, o "simpla", obisnuita, lansare de album. Fie el si unul "bijuterie-document". Nu! Defel! Si asta, pentru ca amfitrion a fost insusi Ciulei! Iar cartea lansata era despre el! Despre cariera lui fulminanta... Aflat intr-o forma exceptionala, intinerit, parca, cu vreo 10 ani, imbracat in negru, fumand cu discretie si surazand intruna, cu aerul acela proverbial de vesnic student, instalat la o masuta simpla de lemn, marele om de teatru i-a avut alaturi de el pe criticul de teatru Alice Georgescu si pe Ion Caramitru.
In salonul ticsit de lume - oameni "de specialitate", presa, studenti -, in chiar primele randuri, s-au aflat cativa artisti care au avut norocul sa lucreze, de-a lungul stralucitei lor cariere, cu Liviu Ciulei: Mariana Mihut, Irina Petrescu, Victor Rebengiuc, Lucian Pintilie, Margareta Paslaru!
Decorurile din "O scrisoare pierduta" Asa incat nu e de mirare,