După ce a pictat pe mai multe tipuri de suport, de la piatra de râu, plăcuţe de lemn sau marmură, a trecut la disucrile de vinil. Pictoriţa spune că tablourile rotunde realizate pe acest suport au un succes foarte mare la iubitorii de artă. Florica Radu este un artist amator care a îndrăgit pictura dintotdeauna. Cu toate acestea, ea spune că a început să picteze abia în urmă cu circa 12 ani, aproape de vârsta pensionării. „Am iubit întotdeauna arta, dar nu cred că am avut curaj să mă ocup de asta”, spune ea. De atunci, ea a avut mai multe expoziţii, atât singură cât şi de grup, însă nu toate au fost pe suportul convenţional, de pânză.
Primele ei tablouri au fost pe bucăţi de placaj, cele pe care le găsea în comerţ şi care erau destinate activităţilor şcolare. „Am citit cum se tratează plăcuţele de lemn pentru pictură şi am făcut atunci vreo 30 de tablouri. Le-am dus apoi la grădiniţa unde am lucrat ca educator şi le-am spus colegelor că sunt de vânzare”, îşi amitneşte ea. Tablourile, a căror preţ era cât al unui tub de vopsea, s-au vândut ca pâinea caldă.
Odată „spartă gheaţa”, Florica a început să picteze pe orice suport i se părea că se pretează, de la plăcuţe de lemn, la piatră de râu sau marmură. „Am mai pictat pe marmură, pe piatră de râu, brută, dar care are o parte netedă. Pe piatra de râu se pretează icoanele”, spune ea. În urmă cu câţiva ani, ea a avut o astfel de expoziţie în Baia Mare, unde lucrările ei au fost văzute ca o ciudăţenie. „Lucrările erau mai mari, mai mici, de toate formele, cu toate motivele, de Crăciun, de Paşti şi erau văzute ca o noutate, pentru că în Baia Mare nu am auzit de cineva să picteze pe piatră de râu”, mai spune ea.
De la piatra de râu la discurile de vinil
Florica Radu spune că a fost prima băimăreancă ce s-a gândit să folosească dicurile de vinil drept suport pentru tabl