Preferatul craiovenilor
Pe drumul european ce duce de la Craiova la Timişoara, la aproximativ 20 de kilometri de Craiova, se află restaurantul-pensiune „Carul din Stele”. Având un specific tradiţional românesc, restaurantul este plin în fiecare seară de craioveni sau călători care au poftă de mâncare „ca la bunica acasă”. În meniul restaurantului găsim şorici, jumări sau şuncă – la aperitiv, ciorbă de fasole „în pită”, la preţul de 10 lei porţia, sau platouri ţărăneşti care cuprind „carne la găleată”, cârnaţi de oaie, pastramă de oaie şi cartofi ţărăneşti. „Ciorba de fasole în pită” este preferata clienţilor, ea fiind servită nu în farfurie, ci chiar într-o pâine al cărei miez a fost scos. Pe caniculă, clienţii de la „Carul din Stele” se pot răcori la mica piscină exclusivistă, situată în spatele restaurantului. (I.P.)
Preferatul craiovenilor
Pe drumul european ce duce de la Craiova la Timişoara, la aproximativ 20 de kilometri de Craiova, se află restaurantul-pensiune „Carul din Stele”. Având un specific tradiţional românesc, restaurantul este plin în fiecare seară de craioveni sau călători care au poftă de mâncare „ca la bunica acasă”. În meniul restaurantului găsim şorici, jumări sau şuncă – la aperitiv, ciorbă de fasole „în pită”, la preţul de 10 lei porţia, sau platouri ţărăneşti care cuprind „carne la găleată”, cârnaţi de oaie, pastramă de oaie şi cartofi ţărăneşti. „Ciorba de fasole în pită” este preferata clienţilor, ea fiind servită nu în farfurie, ci chiar într-o pâine al cărei miez a fost scos. Pe caniculă, clienţii de la „Carul din Stele” se pot răcori la mica piscină exclusivistă, situată în spatele restaurantului. (I.P.)