Este o poetă bine cotată la Uniunea Scriitorilor, Doru Opriş considerând-o cea mai bună poetă la 16 ani din Târgovişte. În plus, îi place să-şi facă singură hainele, pentru a le da o notă personală. Mădălina a deprins de mică arta scrisului. În clasa a treia scria prima poezie, care acum i se pare “puerilă”, iar la doar 13 ani a publicat primul volum de proză scurtă intitulat “Lumi paralele”, apărut la editura Macarie.
“Acesta cuprindea povestiri despre cum vedeam eu viaţa la vârsta aceea, relatări despre copii, despre lucrurile care mă impresionau. A fost primit foarte bine, astfel că, pe lângă cele 100 de exemplare publicate iniţial, am mai editat încă 50 de exemplare”, a declarat Mădălina Andreea.
Privind în urmă cu ochi critic, nici acestea nu o mai mulţumesc. “Acum mi se par copilăreşti acele povestiri şi nu mă mai atrag cu nimic. Am mai scris apoi proză scurtă, dar nu am mai publicat-o”, a adăugat Mădălina.
Premiul “Prima verba” al Uniunii Scriitorilor
Specialiştii au recompensat-o însă pentru acest volum cu premiul “Prima verba” al Uniunii Scriitorilor. Apoi, a început să scrie cu sârg poezie. “Am trecut la poezie, pentru că nu-mi plăcea să dezvolt prea mult o temă, iar poezia trebuie să fie scurtă şi la obiect”, ne-a mărturisit poeta.
Membră din clasa a V-a a cenaclului literar “Elena Văcărescu” şi apoi a cenaclului Săgetătorul al Uniunii Scriitorilor, Mădălina reuşeşte să-şi adjudece premiu după premiu. Trei ani la rând a obţinut premiul „Tinere Condeie” pentru poezie şi a primit un premiu internaţional la un concurs desfăşurat la Chişinău.
Pentru a-şi exersa mâna, a fost nelipsită, în ultimii ani, din tabăra de creaţie a Uniunii Scriitorilor.
„Acolo, i-am cunoscut pe Iuliu Raţiu, Iuliu Areţu, Tudor Opriş şi George Coandă. Iuliu Raţ