Atât de aşteptat de împătimiţii Nokia şi nu numai, babanul N97 este o piesă de senzaţie, unul dintre cele mai complete smartphone-uri de pe piaţă.
Ai mei m-au poreclit „Madam ambalaj", pentru faptul că sunt atrasă de ambalaje de care mă despart cu greu, după achiziţionarea produsului. Nici la telefoanele mobile nu mă dezmint, primul lucru pe care-l fac fiind acela de a-mi vârî nasul în cutia în care este livrat produsul, pentru a-i „citi" calitatea. La N97 nu se poate vorbi despre eleganţa cutiei, dar în materie de accesorii dotarea este OK, deşi lipsită de surprize. Încărcătorul vine cu un adaptor care poate fi folosit şi la alte modele mai vechi ale Nokia.
În cutie mai pot fi găsite handsfree-ul, un stylus cu alură de memory-stick, dar care nu are un loc special în corpul telefonului, ci merge tot pe sistem de agăţare, precum şi un material textil special pentru curăţarea ecranului telefonului. Din păcate, nu şi o husă pentru telefon!
Per total, deşi cam gabarit depăşit pentru un telefon al anului 2009, N97 este un „domn", cu look plăcut şi care dă un sentiment de stabilitate. Faptul că posedă o tastatură QWERTY slide care se poziţionează în diagonală pe corpul telefonului îi dă o aură de mini-notebook lui N97, singura bilă neagră la acest capitol fiind faptul că are carcasa 100% din plastic. E drept că e şi cam greu de bănuit cam cât ar fi cântărit telefonul, în cazul în care ar fi avut o carcasă metalică...
Telefonul cu touchscreen cu 16 milioane de culori atrage privirile admirative, mai ales că display-ul ocupă cea mai mare parte a feţei sale, iar rezoluţia este de 360x640 pixeli, format WVGA. N97 foloseşte tehnologia rezistivă pentru touchscreen-ul său, spre deosebire de iPhone, de exemplu, care o foloseşte pe cea capacitivă, ceea ce presupune presiune pe ecran pentru efectuarea unei comenzi, dar şi per