După serviciu, străinii din Capitală, de cele mai multe ori veniţi aici fără familie, iau drumul barurilor şi restaurantelor. Unii preferă localurile cu specific străin, alţii, pe cele „tradiţionale“: terasele La Motoare (foto) şi Green Hours sau Caru’ Cu Bere. Pe profilul de LinkedIn (reţea socială de business), la rubrica interese, acolo unde majoritatea membrilor completează „stabilirea de noi contacte de afaceri“, Guy S. Verduystert, belgian stab
După serviciu, străinii din Capitală, de cele mai multe ori veniţi aici fără familie, iau drumul barurilor şi restaurantelor. Unii preferă localurile cu specific străin, alţii, pe cele „tradiţionale“: terasele La Motoare (foto) şi Green Hours sau Caru’ Cu Bere.
Pe profilul de LinkedIn (reţea socială de business), la rubrica interese, acolo unde majoritatea membrilor completează „stabilirea de noi contacte de afaceri“, Guy S. Verduystert, belgian stabilit în Bucureşti de peste zece ani, a scris: „pe scurt, să mă bucur de viaţă“.
Ce înseamnă să te bucuri de viaţă, în Bucureşti? „Ies foarte des în oraş. Sunt o mulţime de restaurante bune aici, iar preferatele mele sunt Uptown, Il Calcio şi Picollo Mondo, cu specific libanez, care nu m-a dezamăgit niciodată“. Lista barurilor pe care le frecventează e condusă de cafeneaua Planter’s. „Înainte mergeam în Office, unul din barurile cu adevărat internaţionale din Bucureşti, şi am auzit că şi Crystal este un club în care e bine să fii văzut“.
Doar câteva din locurile în care, în fiecare vineri şi sâmbătă noapte, străinii şi românii petrec indiferenţi la naţionalitatea celorlalţi. „Viaţa de noapte de aici este foarte dezvoltată“, remarcă George Christoforidis, directorul general al Alexandrion Group, adăugând că, în România, timpul liber a devenit „o veritabilă industrie.“ Îl completează Rangam Mitra, consultant financiar, originar din Mumbai: „viaţa de no