Turiştii din staţiune s-au obişnuit cu denumirile amuzante ale clătitelor şi ale altor preparate culinare de aici.Plimbăreţii mai pot să servi un „porc nesimţit” la felul întâi, dacă sunt cu maşina se pot răcori cu o „bere inutilă”, adică fără alcool, iar ca desert, pot încerca o „cioară perversă”. Proprietarii teraselor, barurilor sau clătităriilor de pe litoral se dovedesc a fi din ce în ce mai inventivi pentru a-şi atrage clienţii. Cu toate că este vorba doar despre produse culinare, numele trăznite ale acestora atrag privirile trecătorilor, care se opresc să le citească şi nu se opresc să le încerce.
Ce îţi „Tzin-Dee-Fu’Ami” în Vamă
Clătităria „La Papa bun”, de pe strada Ion Creangă, de lângă faleza din Vamă, este renumită pentru denumirile hazlii ale dulciurilor servite aici. Deşi este mai scumpă decât restul, 7 lei, este cea mai consistentă.
Conţine carne tocată, ceapă, roşii, piper, verdeaţă şi vin. Nici clătitele „Tzi-Fu’ami”, cu piept de pui, ceapă, morcov, ardei, piper şi vin nu sunt de neglijat, dar tot mai bune sunt cele care „Tzin-Dee-Fu’Ami”, cu aceleaşi ingrediente ca „Tzi-Fu’Ami”, cu ciuperci extra.
Numele haioase vând clătitele
„Denumirile astea sunt de vreo zece ani. Toată lumea se amuză foarte tare când le vede pentru prima oară. Mulţi dintre turişti chiar vor să încerce clătitele, după ce le citesc numele”, a spus Alexandru, unul dintre vânzători.
„Prima oară când am venit în Vamă am cumpărat clătite de aici mai mult din curiozitate. Acum le cumpăr pentru că sunt foarte bune”, a spus Mircea, din Bucureşti.
Ce gust are „ţigara lui Churchill”
Terasa Lyana de pe faleză, din apropierea străzii Ion Creangă, nu se lasă mai prejos cu denumirile trăznite ale produselor. Astfel, clienţii pot încerca aici ceva din „Meniul pentru copii de şco