Ioana Lupea: "Vestea că primarul Constanței a cheltuit 800.000 de euro din bani publici pentru achiziționarea de știri pozitive la o televiziune deținută de partenerii săi de afaceri a lăsat presa indiferentă."
Ancheta Hotnews a stârnit doar puțină vâlvă în spațiul virtual, a intrat ca notiță pe câteva bloguri și se va stinge, probabil, din lipsă de reacție publică. Ca și defilarea în uniformă Wehrmacht împreună cu fiul său, subiect pentru CNN, dar banal fapt divers pentru televiziunile din România, expediat în subsolurile buletinelor de știri.
Faptele lui Radu Mazăre, primar PSD din Constanța, au parte de o neobișnuită îngăduință. De unde se vede că tratamentul diferă în funcție de persoana care le comite. Tot în urma unei anchete de presă, în cazul Monicăi Iacob Ridzi s-a constituit o comisie parlamentară, s-a depus o plângere penală, DNA a început cercetările, parlamentul a fost de acord cu începerea urmăririi. Sistemul a funcționat exemplar, iar ministrul dezonorat a demisionat din funcție. Afacerea lui Ridzi cu bani publici a animat dezbaterile la toate posturile TV, a fost prima știre în emisiunile informative, iar ziarele au ținut isonul.
Ca și Ridzi, Mazăre este demnitar, a risipit bani publici și a cumpărat știri pozitive la o televiziune prietenă din Constanța. Iar faptul că acțiunea se petrece la Constanța, și nu la București, nu e o explicație pentru tăcere. În cazul lui Mazăre, nu există însă și un interes politic. Poate că Monica Iacob Ridzi ar fi fost și azi în funcție, în ciuda probelor apărute în presă, dacă numele ei n-ar fi apărut pe agenda politică a PSD și a PNL. Fără o reacție din partea politicienilor și, ulterior, a instituțiilor statului, ancheta din „Gazeta Sporturilor” ar fi rămas, probabil, doar o dezvăluire de presă, cu ecou limitat și fără consecințe.
Pe Radu Mazăre îl protejează propriu