Compania elveţiană Richemont a fost contactată de bancherii Prada pentru a achiziţiona o participaţie la casa de modă evaluată la 2,7 miliarde de euro, în care sunt incluse şi datoriile grupului. Negocierile dintre Richemont şi Prada sunt în curs de desfăşurare, suma avansată oripilându-i iniţial pe producătorii de bunuri de lux elveţieni. Băncile Intesa Sanpaolo şi Unicredit recomandă ca un investitor din sectorul de profil să preia o participaţie de până la 30% la Pra
Compania elveţiană Richemont a fost contactată de bancherii Prada pentru a achiziţiona o participaţie la casa de modă evaluată la 2,7 miliarde de euro, în care sunt incluse şi datoriile grupului.
Negocierile dintre Richemont şi Prada sunt în curs de desfăşurare, suma avansată oripilându-i iniţial pe producătorii de bunuri de lux elveţieni. Băncile Intesa Sanpaolo şi Unicredit recomandă ca un investitor din sectorul de profil să preia o participaţie de până la 30% la Prada, susţine presa italiană.
Compania Prada şi principalul său proprietar, Prada Holding, datorează băncilor 1,2 miliarde de euro, conform Mediafax. Surse din presa italiană au declarat însă că Prada a fost contactată şi de familia Bonomi şi de fondul de investiţii TPG pentru a prelua împreună o participaţie de 25% la un preţ care ar evalua Prada la 2 miliarde de euro. Purtătorii de cuvânt Prada au negat însă orice negociere cu Investindustrial sau TPG.
Investiţii de bravadă
În ciuda dificultăţilor financiare ale casei de modă în ultima perioadă, Fundaţia Prada investeşte zeci de milioane de euro în proiecte de artă avangardiste, un exemplu fiind Prada Transformer din Seoul, care îmbină cele mai provocatoare inovaţii arhitecturale cu ultimele tendinţe în arta contemporană. Pavilionul în formă de tetrahedron rotabil găzduieşte spectacole de modă, film şi proiecte artistice de la sfârşitul lunii aprilie. @N_