Lifturile au fost oprite, şoferii conduc cu acceleraţia redusă şi poliţiştii duc infractorii la secţii cu maşinile personale sau cu autobuzul. Sursa: Codrin Prisecaru
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani nu se mai folosesc ascensoarele, pentru a face economie la curent circa 6.000 de lei. Fiscul a salvat peste 5 milioane de lei prin faptul că nu a mai trimis acasă contribuabililor plicurile cu declaraţiile de venit.
Prin aceste măsuri, care ajung să fie uneori absurde, autorităţile publice centrale şi locale încearcă să reducă nivelul cheltuielilor. Însă economiile făcute sunt neglijabile, în timp ce nimeni nu intervine atunci când sunt cheltuite sume imense din banii publici, scrie revista „Capital” din această săptămână.
Prefectură fără abonamente la ziare şi fără cablu TV
Soluţia scoaterii liftului din uz a fost aplicată şi la Direcţia Finanţelor Publice din Botoşani. În acelaşi timp, la Craiova, „şoferii instituţiei vor trebui să conducă cu aceleraţie redusă, nu mai mult de 3.000 de turaţii pe minut, ca să nu consume mult carburant”, a declarat Gabriel Anghel, consilierul de presă al Prefecturii Dolj. Potrivit acestuia, prefecţilor şi subprefecţilor le-au fost limitate convorbirile telefonice. Iar într-o deplasare în străinătate, doar şeful delegaţiei are dreptul să deconteze cel mult zece minute pe roaming.
Prefectura din Covasna a renunţat la abonamentele de presă, cablu TV şi internet. Prefectul Codrin Munteanu spune că accesul la internet va fi asigurat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Infractori aduşi la poliţie cu trenul sau cu autobuzul
Nevoia de a tăia din costuri i-a lăsat pe două treimi dintre poliţiştii din Vaslui fără telefoane de serviciu. Mai mult, în Covasna s-a ajuns la situaţii aberante. Acolo, poliţiştii au folosit autobuzele, trenurile sa