Cei patru asociaţi care deţin primul magazin ecologic din Cluj-Napoca au deschis acum şi un restaurant de profil.Dincolo de alimentele bio oferite, şi detergentul folosit este ecologic, iar articolele vestimentare purtate de cei care servesc aici sunt din bumbac organic. În sala pentru nefumători a cafenelei Insomnia, de pe strada Universităţii din oraşul de pe Someş, clujenii pot găsi produse culinare preparate exclusiv din alimente cultivate în sistem ecologic. „Bistro Verde“ este primul restaurant 100% bio din oraş.
Proprietarii cafenelei au pus la dispoziţie spaţiul, iar cei care au avut ideea localului bio sunt cei patru asociaţi care deţin şi primul magazin eco din Cluj-Napoca – „Coşul Verde“. „Suntem patru asociaţi, dintre care doi au absolvit Facultatea de Ştiinţa Mediului. Toţi am lucrat pe dezvoltare durabilă şi cunoaştem domeniul“, spune Sorana Olaru-Zăinescu, unul dintre managerii localului.
Restaurantul va servi preparate de sezon, politica acestuia fiind consumul exclusiv de produse proaspete. Acesta este şi motivul pentru care şi-au dorit să deschidă localul în plină vară, chiar dacă recunosc că nu este cel mai propice moment. Pe lângă alimentele folosite, aici până şi detergentul este 100% bio sau sorţul pe care îl poartă bucătăresele, care este din bumbac certificat organic.
Clujenii pot consuma în această perioadă preparate din legume care au denumiri care mai de care mai haioase precum „Salată de quinua“, cu cereale din Munţii Anzi, la 9,5 lei, „Salată capricioasă“ cu brânzeturi de capră proaspete şi învechite, învelite în rucola, cu 12,5 lei şi platouri de brânzeturi sau diverse tartine. „Cartofii plini de sine“, specialitatea casei, costă 7,8 lei.
Bucătărie deschisă
O altă caracteristică de bază a noului local clujean este faptul că beneficiază de o bucătărie deschisă, astfe