Joacă teatru de 49 de ani, de la 16 ani şi a avut şansa de a juca alături de Uritescu, Dinică, Arşinel, Papaiani şi multe alte nume mari ale scenei româneşti. Este membru fondator al unor instituţii de teatru din Târgovişte iar în prezent este colaborator la Teatrul Municipal Tony Bulandra. Primul spectacol jucat a fost în 1960, în “Marele fluviu îşi adună apele”, “un rol de derbedeu, de atunci m-am îmbolnăvit de teatru. Se întâmpla la Giurgiu, la Festivalul Naţional I.L. Caragiale, ediţia a doua, aveam 16 ani”, îşi aminteşte actorul.
După Giurgiu s-a mutat la Brăila, unde a jucat la Teatrul de Stat, astăzi Maria Filotti.
”Eu lucram la fabrica de confecţii şi după serviciu, mergeam la repetiţii. Aici i-am cunoscut şi am jucat cu Valentin Uritescu şi Eugen Popescu. Am jucat în “Sfânta Ioana” şi “Băiat bun dar cu lipsuri”, povesteşte Buică. După Brăila a mers la Bucureşti, la Teatrul Armatei, CCA, unde a jucat cu Ioan Chelaru, în piesa “Ecaterina Teodoroiu”.
La Bucureşti a făcut Şcoala de Actorie timp de trei ani unde i-a avut profesori pe Niki Carantino, Valeriu Moisescu, Mihai Zira şi unde i-a avut printre colegi pe Ioan Chelaru, Cristian Pisoski şi Nicolae Budescu.
Membru fondator al mişcării teatrale din Târgovişte
Se numără printre membrii fondatori ai instituţiilor de teatru din Târgovişte, în 1969 a pus bazele Teatrului de Copii “Neghiniţă”, în 1974 lua fiinţă Teatrul Popular Tony Bulandra, după care au urmat Teatrul pentru copii “Junior” şi Teatrul Municipal Tony Bulandra.
“Ne-am întâlnit cu primarul de atunci, ne ştiam de pe şantier, am lucrat împreună şi i-am zis că peste tot prin ţară se desfiinţează instituţii de cultură, vă daţi seama ce ar însemna să înfiinţăm un teatru pentru târgovişteni”, povesteşte actorul.
A jucat în numeroase piese la Târgovişte, printre car