Pentru sucevenii dornici de cultură, perioada estivală este una lipsită de spectacole, piese de teatru şi concerte, iar artiştii îşi reiau activitatea abia în luna octombrie.
Lipsa unui centru cultural în municipiu îi nemulţumeşte pe suceveni. Singurul loc din oraş cu o sală care poate găzdui mai mult de 900 de persoane este Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS). Aici se organizează săptămânal câte un spectacol, însă frecvenţa evenimentelor depinde de perioada anului. „Nu în fiecare lună este la fel. De exemplu, în sezonul estival artiștii au contracte pe litoral. Abia în luna octombrie vine perioada spectacolelor mai importante cu teatrele de la Bucureşti, Piatra Neamţ şi Botoşani”, a declarat Rodica Brânză, directorul CCS.
La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava se prezintă un spectacol odată la două luni
Sucevenii dornici de cultură vor putea merge la un eveniment cel mai devreme peste două luni. Cel mai important eveniment cultural din perioada următoare este un spectacol omagial în memoria poetului basarabean Grigore Vieru, în care vor concerta Fuego şi Irina Loghin, în data de 26 august la Casa de Cultură. „Pentru spectacolele şi concertele organizate în cadrul Casei de Cultură, aş putea spune că suntem toleraţi de aceştia deoarece nu se află în proprietatea noastră. Suntem în stadiu de proiect cu Centrul cultural «Bucovina»”,, a spus viceprimarul Viorel Seredenciuc.
Alternative culturale în spaţii neconvenţionale
O alternativă pentru sucevenii nonconformişti ar fi petrecerile cu substrat cultural-artistic organizate în fiecare joi sau în weekend-uri de pub-urile din oraş. Un astfel de local se găseşte pe strada Univeristăţii, unde în fiecare sâmbătă şi duminică seara se organizează petreceri tematice cu artişti invitaţi special, iar un altul, situat pe strada Mărăşeşti are joia rezervată pentru o serată culturală. Pentru ti