Stiati ca unele alimente sunt mai eficiente atunci cand sunt mancate impreuna? E ca si cand "familia" de mancaruri este mai puternica impreuna decat atunci cand cei doi "parteneri" sunt consumati separat.
Spre exemplu, rosiile si broccoli au mai multe beneficii nutritionale impreuna decat separat.
Pentru a afla si alte "echipe" de alimente care-ti intaresc sanatatea, citeste mai departe sfaturile expertilor Times.
Broccoli este recunoscut de toata lumea ca fiind o "superleguma", fiind plina de enzime detoxifiante si vitamina C. Impreuna cu rosiile insa, care aduc cu ele o multime de beneficii pentru sanatate, printre care licopenul, efectul lor pare sa se multiplice. Se crede ca, impreuna,cele doua legume te feresc de anumite tipuri de cancer.
Sardinele la gratar, consumate impreuna cu paine alba, iti imbogatesc organismul cu vitamina D si calciu. Sardinele proaspete sunt bogate in vitamina D, un nutrient greu de obtinut din alimente.
Daca le consumi impreuna cu paine alba, vei avea parte si de o portie zdravana de calciu, combinatia fiind ideala vara pentru intarirea oaselor - calciul nu poate fi absorbit in absenta vitaminei D.
Desi, in teorie, toata lumea ar trebui sa asimileze suficienta vitamina D din actiunea razelor solare, folosirea cremelor de protectie solara dar si limitarea timpului petrecut in natura ne fac sa apelam la alimente pentru a beneficia de acest nutrient.
Femeile care alapteaza sau persoanele trecute de 50 de ani trebuie sa manance 10 micrograme de vitamina D zilnic, majoritatea fiind obtinuta din pestii grasi, precum sardinele si somonul.
Din aceste motive, o alta combinatie imbatabila este salata nicoise cu somon pentru vitamina D si fasole verde pentru calciu. Se poate incerca si o combinatie de omleta (ouale au vitamina D) cu branza Cheddar rasa