Şeful poliţiştilor criminalişti din Timiş a prins hoţi, tâlhari şi criminali care şi-au uitat urmele pe becuri sau sticle de suc. PROFIL
Născut - 6 decembrie 1966, Albac, judeţul Alba
Educaţie - Facultatea de Management
Ocupaţie - Şeful Serviciului Criminalistic al Poliţiei Timiş
Familie - Căsătorit, are un băiat
Comisarul şef Remus Scrob, şeful Serviciului Criminalistic, este de peste 19 ani pe urmele infractorilor. Mai bine zis se foloseşte de urmele tâlharilor, hoţilor, violatorilor şi criminalilor ca să îi depisteze mai ceva ca în filme.
Primul hoţ l-a prins în 1990, după ce acesta a jefuit o casă. „Hoţul ştia că în casă sunt bani, însă cum nu i-a găsit a încercat să fure covorul. Când a strâns covorul, a răsturnat masa, sub care era lipit plicul cu bani”, a spus comisarul şef Remus Scrob.
Daţi de gol de amprente
Unul dintre criminalii care au dat bătăi de cap a fost prins pentru că şi-a uitat amprenta pe un bec. Ucigaşul a omorât o femeie din Deta, după care a incendiat încăperea ca să îşi piardă urmele. „Singurul obiect rămas intact a fost becul, pe care el l-a înşurubat după crimă, pentru că în casă era întuneric. Iar becul nu era bine strâns. Cum nu aveam bază de date computerizată cu amprentele, l-am găsit pe ucigaş după şapte ani. Era închis la Penitenciarul Timişoara, pentru altă faptă. Ne-a spus că nu mai credea că o să fie prins pentru crima aceea”, a mai povestit şeful criminaliştilor timişeni.
Chiar dacă hoţii s-au specializat şi lucrează cu mănuşi, de multe ori nu reuşesc să-şi ascundă urmele. Un hoţ care a intrat într-un butic printr-o gaură făcută prin tavan, şi-a rupt mănuşa de pe degentul inelar, în cădere. „El nu a sesizat şi a băut suc dintr-o sticlă pe care a lăsat-o ulterior pe pultul barului. Iar pe sticlă a rămas amprenta digitală din locul unde era ruptă