De astăzi a fost dată în funcţiune o deviere pe DN1, înainte de intrarea în Turda dinspre Alba Iulia, pe care se va circula timp de trei luni, până la finalizarea lucrărilor la nodul rutier care va face legătura între DN1 şi Autostrada Transilvania.
Din cele şapte rampe de acces la nodul rutier de la Turda, care va face legătura între DN1 şi Autostrada Transilvania, în prezent se lucrează la şase.
Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, spune că la nodul rutier de la Turda mai sunt de relocat trei utiliăţi - o linie de înaltă tensiune şi două linii telefonice. Din cauza liniei de înaltă tensiune, care are un stâlp chiar în mijlocul uneia dintre rampele de acces de la nodul rutier Turda, la această rampă nu se poate lucra.
La nodul rutier de la Gilău mai trebuie relocate şase sau şapte utilităţi - o linie de înaltă tensiune, o conductă de apă, conducte de gaz şi cabluri telefonice. Şi pentru acestea, potrivit lui Bogdan Sgârcitu, termenul înaintat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj ar fi de 15 august.
Pe de altă parte, în urmă cu două săptămâni a fost finalizat podul de 962 de metri lungime peste râul Arieş, cel mai mare de pe acest sector al autostrăzii.
Speră la vreme bună
Directorul de proiect, Michael Mix, a spus că pe şantier toate eforturile se fac pentru pregătirea de trafic. Acesta a mai spus că speră ca vremea să ţină cu ei pentru a putea lucra la capacitate maximă în continuare.
Despre întârzierile la relocarea utilităţilor, Mike Mix a spus că nu întârzie neaparat lucrările, ci au un impact asupra secvenţelor de lucru. „Lucrăm pe ambele părţi ale locului unde este o utilitate de relocat, apoi mergem să lucrăm în altă parte şi vom reveni apoi, când este relocată utilitate”, a spus Mix.
În prezent, compania Bechtel are peste 2.400 d