Componenţii echipei Politehnica Timişoara care au câştigat Cupa României în 1980 şi au eliminat pe Celtic Glasgow în Cupa Cupelor i-au încurajat pe actualii fotbalişti bănăţeni. Toţi cei 24 de fotbalişti şi antrenori care au reuşit prima mare performanţă europeană din istoria lui „Poli” Timişoara, eliminarea lui Celtic Glasgow în 1980, au fost numiţi cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara. Din păcate, doi dintre aceştia, Dan Păltinişanu şi Gheorghe Cotec, au primit disctincţia post-mortem.
Dintre cei prezenţi ieri la Primărie, doar Aurel Şunda mai activează în fotbal, în funcţia de consilier tehnic al echipa de Liga a III-a Săgeata Stejaru. „ Am făcut şi noi, la vremea noastră, ceva deosebit pentru Timişoara, am adus un dram de bucurie în acele vremuri, şi mă bucur că am fost răsplătiţi acum, după 29 de ani. Este o onoare, una care mă obligă, pentru că prin meseria mea de antrenor vreau să mai fac multe pentru Timişoara”, a declarat Relu Şunda.
Tehnicianul a vorbit şi despre meciul de mâine, dintre „Poli” şi Şahtior. „Echipa este una bună, iar 2-2 a fost un rezultat excelent în deplasare. Au şansa lor şi sper să o fructifice, pentru că minunatul publict timişorean merită acest lucru. Nu se poate face nicio comparaţie între echipa de acum şi cea care a învins pe Celtic, a trecut prea mult timp, dar cred că sunt două echipe care fac cinste Timişoarei ”, a spus Şunda.
„Jackie” nu iartă
După meciul tur, Ion V. Ionescu a declarat că Şahtior Doneţk ar fi o echipă de locul şapte în Liga 1. Cu o zi înaintea returului, fostul antrenor de la „Poli” îşi menţine părerea. „Declaraţia mea cu locul 7 a fost un tertip, unul menit şi să-i aducă cu picioarele pe pământ, pentru că au fost ridicaţi la un nivel mult peste valoarea pe care o au de fapt. Dar în acelaşi timp este o situaţie reală. Ei în România sunt după Urzic