Administraţia Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor este cea mai recentă invenţie a Guvernului. Executivul motivează înfiinţarea acestei instituţii prin nevoia "presantă", se pare, de a diminua pagubele produse de vreme şi satisfacerea nevoilor de apă. Cei 67 de oameni angajaţi în cadrul acestei administraţii vor aduce ploaia, vor alunga norii, vor combate grindina, vor împrăştia ceaţa densă şi chiciura şi vor atenua tornadele.
Potrivit Hotărârii de Guvern semnate de prim-ministrul Emil Boc şi contrasemnată de miniştrii Agriculturii, Internelor, Finanţelor, Muncii şi Mediului, din 2010, România va avea trei centre zonale pentru schimbarea vremii.
În România există, în prezent, Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova. Aceasta a fost înfiinţată în 2006 şi protejează 80.000 de hectare de culturi agricole. Pe lângă acesta, vor mai exista două, în Moldova şi Transilvania.
Evenimentul Zilei scrie că schimbarea vremii ne va costa destul de mult, dat fiind faptul că numai pentru combaterea grindinei, doar pentru unitatea din Prahova, se cheltuie aproximativ 400.000 de euro pe an. Specialiştii din domeniu susţin însă că investiţia nu îşi merită banii.