"Vom vinde din ce in ce mai greu. In ultimile luni s-a manifestat o scadere accentuata a primelor brute subscrise, inclusiv pe segmentul auto. Din cauza crizei, soferii nu mai pot suporta o eventuala majorare a tarifelor la Casco. Incasarile pe segmentul auto sunt mai mici decat daunele platite", spun la unison reprezentantii companiilor de asigurari.
Societatile de asigurari se plang ca incasarile pe segmentul auto sunt mai mici decat sumele pe care sunt nevoite sa le plateasca drept despagubiri.
In conditiile in care in tara noastra asigurarile auto - Casco si RCA - reprezinta 75-80% din portofoliile companiilor, impactul despagubirilor platite de asiguratori este foarte mare. Se poate pune intrebarea de ce companiile isi pastreaza o expunere atat de mare pe asigurari auto, daca acestea le aduc acum pierderi?
Analistii explica acest fapt prin acela ca acest tip de polite le ofera companiilor o lichiditate mare, rapida, spre deosebire de alte tipuri de asigurari. Cu toate acestea, pentru ca s-au confruntat cu cresterea daunelor, unii dintre asiguratori au incercat sa mai reduca pondearea politelor auto in totalul portofoliului.
"BCR Asigurari resimte foarte acut implicatia ei pe segmentul auto. Circa 75% din portofoliul BCR Asigurari reprezinta in prezent asigurarile auto - Casco si RCA. Ne confruntam cu situatia in care pierderile din auto nu mai pot fi suplinite de incasarile din celelate tipuri de asigurari. Criza actuala o resimtim extrem de grav, mai grav decat anticipasem. In ultimele trei luni s-a manifestat o scadere accentuata a primelor brute subscrise inclusiv pe auto. In plus se resimte si cresterea fraudelor auto", au declarat reprezentantii BCR Asigurari.
In ce priveste politele Casco, prabusirea pietei de leasing a condus la o diminuare a incasarilor companiilor de asigurari. Pe de alta paret