Alegere. Faptul ca exista finantare nu inseamna ca este usor de ales locuinta potrivita, mai ales in conditiile unei oferte diversificate.
Casa pe pamant sau apartament la bloc? Multi isi pun aceasta intrebare atunci cand decid sa-si achizitioneze o locuinta. In prezent, data fiind si scaderea preturilor la terenuri, cel putin in zonele limitrofe ale Capitalei, si a preturilor materialelor de constructii, cele doua tipuri de proprietati au ajuns la valori, in unele cazuri, aproximativ egale. Motivele pentru care o persoana opteaza pentru una dintre cele doua locuinte sunt diverse.
Casa pe pamant, confortabila si sigura
Alexandru Murar este un tanar bucurestean care a ales sa-si cumpere un teren si sa-si construiasca o casa in regie proprie. "In prezent, sunt cu casa «la rosu» si, privind in urma, la costurile de pana acum, imi dau seama ca am cheltuit o suma aproximativ egala cu valoarea unui apartament cu trei-patru camere localizat intr-un cartier marginas al orasului, in timp ce casa pe care am construit-o, pe langa faptul ca am realizat-o dupa propriul gust, este mult mai spatioasa", spune tanarul.
Pe de alta parte, el adauga ca nu este deranjat de zona aleasa, respectiv Branesti. "Multe persoane din jur m-au intrebat de ce am ales aceasta zona, in loc sa-mi cumpar un apartament in oras. Raspunsul este simplu: chiar daca in prezent nu vorbim de o zona bogata in facilitati de genul spital, supermarket sau altele, directia orasului va fi aceea de a se dezvolta radial, asadar, in cinci-sase ani, respectiva zona va arata cu totul altfel", adauga Alexandru.
In acelasi timp, mai este si motivul reprezentat de siguranta, o casa pe pamant fiind mai usor de parasit in cazul unui cutremur sau incendiu, comparativ cu situatia in care, sa zicem, ati locui la etajul zece al unui bloc. Mai exista si confortul, spune tanarul, intr-o cu