Capital.ro continuă seria de sfaturi de călătorie cu Turcia, o ţară preferată de mulţi români pentru concediul de vară, mai ales că are ieşire la patru mări: Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Egee şi Marea Marmara. Adorată pentru peisaje, criticată de multe ori pentru practicile şi insistenţa negustorilor ei, Turcia este o ţară unde se îmbină mai multe lumi. Turiştii, cei care aduc aerul modern, vin aici pentru a se desfăta cu aromele Orientului. Pentru a intra în
Capital.ro continuă seria de sfaturi de călătorie cu Turcia, o ţară preferată de mulţi români pentru concediul de vară, mai ales că are ieşire la patru mări: Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Egee şi Marea Marmara. Adorată pentru peisaje, criticată de multe ori pentru practicile şi insistenţa negustorilor ei, Turcia este o ţară unde se îmbină mai multe lumi. Turiştii, cei care aduc aerul modern, vin aici pentru a se desfăta cu aromele Orientului.
Pentru a intra în Turcia, românii au nevoie de viză. În mod excepţional, aceasta este acordată la frontieră pentru călătoriile în scop turistic, cu drept de şedere de 30 zile şi cu o singură intrare.
Fiind un stat axat foarte mult pe turism, pe lângă moneda naţională, lira turcească nouă, comercianţii turci primesc şi euro, dar mai ales dolari americani. Deşi limba turcă este una destul de grea, românii vor da peste foarte multe expresii cunoscute, împrumutate de-a lungul istoriei comune a celor două popoare.
Şoferi periculoşi
Pe site-ul MAE la capitolul trafic auto, lista atenţionărilor este destul de lungă. Sunt interzise aparatele detectoare sau anti-radar, iar dacă veniţi cu o maşină închiriată trebuie să aveţi actele doveditoare traduse şi în limba turcă. Turcii nu acordă prea multă atenţie stării tehnice a vehiculelor, motiv pentru care traficul este periculos. Atât pietonii, cât şi şoferii trebuie să fie atenţi la trec