Alarmaţi de numărul mare de cazuri de toxiinfecţie alimentară din ultima perioadă, apărute în special la grupurile de copii afaţi în tabere şcolare, şefii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consuamtorilor (ANPC) au în plan elaborarea unor norme care să reglemeteze acest segment. Oficialii instituţiei spun că, deşi taberele nu mai sunt atât de populare ca în urmă cu câţiva ani, numărul lor este încă destul de ridicat, însă multe sunt „mascate” ca excursii de grup şi sunt dificil de monitorizat de autorităţile locale.
„În piaţa reală, grupurile de copii care merg în vacanţă prin agenţii de turism nu sunt în regim de tabără. Ne-am gândit să stabilim nişte criterii minimale, pentru a putea controla mai bine fenomenul. De exemplu, grupurile mai mari de 10 persoane, cu vârsta sub 18 ani, cazaţi peste cinci zile să fie considerate tabere şcolare. Astfel vor putea fi luate în evidenţa inspectoratelor de protecţia consumatorului locale, de prefectură”, a explicat pentru Gândul, Mihai Mohaci, vicepreşedintele ANPC.
Oficialii instituţiei vor să propună în acest proiect de lege şi unele norme pentru cei care cazează elevi în regim de tabără, pentru a putea exista un control mai riguros al alimentelor cu care le sunt preparate mesele. Conform oficialului ANPC, o viitoare lege a taberelor ar trebui să intre în vigoare până în vara lui 2010. (E.H.)
Alarmaţi de numărul mare de cazuri de toxiinfecţie alimentară din ultima perioadă, apărute în special la grupurile de copii afaţi în tabere şcolare, şefii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consuamtorilor (ANPC) au în plan elaborarea unor norme care să reglemeteze acest segment. Oficialii instituţiei spun că, deşi taberele nu mai sunt atât de populare ca în urmă cu câţiva ani, numărul lor este încă destul de ridicat, însă multe sunt „mascate” ca excursii de grup şi sunt dificil de monitorizat de au