Prinde tot mai mult contur ipoteza că poliţistul gălăţean Teodoru Toader, care a tras şase gloanţe în Ciprian Muşat, se afla sub imperiul unei descărcări nervoase cauzate de o mai veche relaţie conflictuală cu victima, dar şi a unei stări de oboseală avansată. Sursa: Marian Păvălașc
Ipoteza e susţinută atât de declaraţiile poliţistului, cât şi ale altor persoane implicate în caz.
„Asculta muzică cu limbaj licenţios, ca BUG Mafia”
Potrivit avocatului Constantin Săraru, apărătorul lui Toader, poliţistul le-a declarat celor care l-au anchetat că Muşat îl şicana constant după ce, în anul 2002, fusese anchetat şi condamnat pentru furt.
Victima făcuse închisoare în urma unui caz întocmit de domnul Teodoru Toader. De atunci, îi vorbea urât mereu. Mai trecea cu maşina noaptea prin faţa blocului său, făcea manevre cu frâna de mână şi înjura. Erau situaţii când oprea maşina pe stradă şi punea muzică obscenă, la volum maxim. Era muzică cu limbaj licenţios mai ales pentru profesia sa, ca BUG Mafia, şi alte astfel de cântece”, ne-a spus avocatul Săraru ce le-a declarat clientul său judecătorilor.
„Este o victimă a sistemului pe care îl reprezenta”
În plus, apărarea poliţistului se mai foloseşte de faptul că victima mai fusese o dată acuzată de furt. „Din păcate, nu am cazierul lui Ciprian Muşat la mine. Dar ştiu că, în urmă cu trei ani, a mai avut o acuzaţie de furt, atât îmi amintesc acum”, susţine procurorul de caz, Sorin Leau. Pe de altă parte, primarul din Oancea, Victor Chiriloaie, consideră că poliţistul este „o victimă a sistemului pe care îl reprezenta”.
„În acest caz, sunt două victime. Teodoru Toader era lăsat mereu singur la post. Şeful de post îşi continuă studiile şi mereu are drept la concedii de odihnă, concediu de studii, iar Teodoru Toader rămânea singur la sfârşit de săp