* magistratul care ar fi trebuit să decidă ieri asupra menţinerii arestării preventive a lui Daniel Buricea a făcut, din motive necunoscute, cerere de abţinere * cererea, o raritate pentru justiţia brăileană, va fi analizată în cursul săptămânii viitoare * tot atunci se va rediscuta menţinerea arestării preventive a lui Haret jr.
Întorsătură neaşteptată în cazul "Haret jr.". Ieri, judecătorul care ar fi trebuit să judece menţinerea arestării preventive a lui Daniel Buricea s-a abţinut. Mai clar, magistratul a făcut o astfel de cerere de abţinere invocând motive obiective pentru care nu se poate ocupa de acest caz. Cererea acestuia, o premieră în istoria Judecătoriei brăilene din ultimii ani, va fi analizată în cursul săptămânii viitoare, până atunci lucrurile rămânând ca şi până acum în cazul fiului lui Spiru "Haret" din Vidin. De asemenea, tot săptămâna viitoare, se va relua discuţia privind menţinerea arestării preventive, discuţie care nu a mai avut loc ieri, din cauza abţinerii judecătorului.
Reamintim că la sfârşitul lunii trecute, Daniel Buricea a fost la un pas de libertate, iniţial acesta depunând pentru eliberarea pe cauţiune suma de 800 de milioane de lei vechi, însă, în aceeaşi zi, a fost trimis înapoi în arestul IPJ Brăila. Câteva zile mai târziu, judecătorii de la Tribunal i-au respins recursul formulat, Haret jr. rămânând astfel în continuare după gratii. Având în vedere faptul că acesta mai formulase, prin apărătorii aleşi, cerere de liberare provizorie sub control judiciar - cerere care i-a fost respinsă -, se pare că probele adunate de poliţişti şi procurori sunt solide. La dosar se găsesc pagini întregi cu transcrierea convorbirilor telefonice interceptate de către anchetatori, însoţite de declaraţiile unor martori, unii dintre aceştia fiind, potrivit unor surse judiciare, martori sub acoperire.
Daniel Buricea, în vârstă de