Arădenii sunt curioşi dacă victimelor infractorilor li se vor face dreptate. Motivul care a amânat debutul procesului anului a fost o eroare judiciară: citaţiile pe numele inculpaţilor au fost trimise în arestul Poliţiei, iar aceştia se află de mai bine de o lună în Penitenciar.
Rechizitoriu foarte bogat
Şantaj, loviri şi alte violenţe, tâlhărie, vătămare corporală, tentativă de omor calificat, iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, acestea sunt acuzaţiile pentru care clanul Uţu a fost trimis în judecată. Procurorul Dan Ilarie a reuşit să finalizeze dosarul după şase luni de muncă laborioasă şi nu tocmai uşoară pentru că o parte dintre martorii cheie în acest caz au plecat din ţară de frică sau au refuzat să depună mărturie.
Clanul lui Uţu a terorizat Aradul mai bine de jumătate de an, iar picătura care a umplut paharul a fost o bătaie pe care cei din clanul lui i-au dat-o şefului unui clan rival. Florin Moldovan a fost aproape omorât de oamenii lui Uţu, care l-au bătut şi înjunghiat de peste 20 de ori.
A fost momentul în care capetele interlopilor lui Uţu au început să cadă, unul câte unul, în plasele procurorilor de la DIICOT şi poliţiştilor de la Crimă Organizată. În baza informaţiilor obţinute prin supravegherea convorbirilor telefonice, anchetatorii au probat fiecare dintre infracţiunile comise de membrii clanului şi au urmat arestările.
Boxa acuzaţilor
Membrii Clanului „Împăratul” care vor fi judecaţi sunt Claudiu Uţu Rohozneanu, Fizidean Ioan, Daniel Dragoman, Marius Dragoman, Viorel Suciu, Belei Gheorghe, David Moisă, Florin Moisă, Edmondo Misăraş, Ioan Covaci, Marius Datcu, Daniel Drăgulescu. Lor li se alătură Alexandru Bundea, Laszlo Lakatos şi Ioan Kopar, toţi din Oradea.