După cinci luni de investigaţie în cazul „Silvian Ionescu-Petrom”, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au rămas fără obiectul anchetei şi au clasat dosarul în care îl verificau pe şeful Gărzii de Mediu. Sursa: Agerpres
Practic, în timp ce inspectorii de integritate încercau să afle dacă Silvian Ionescu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a fost în conflict de interese în momentul în care a încheiat, prin KVB Economic, firma în care era acţionar împreună cu Sulfina Barbu, un contract de consultanţă cu OMV-Petrom, demnitarul PDL a renunţat atât la firma sa, cât şi la contractul câştigat.
Filmul evenimentelor a debutat în luna martie. Atunci, EVZ a dezvăluit că firma KVB Economic, controlată de Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu, a câştigat o licitaţie organizată de grupul OMV-Petrom, pentru un contract de consultanţă pe probleme e mediu. Societatea celor doi democrat-liberali urma să consilieze Petrom exact în domeniul supervizat de Garda de Mediu, al cărei şef e chiar Ionescu.
Contractul care nu există
Situaţia era confirmată la acea dată atât de oficiali ai OMV-Petrom, cât şi de Silvian Ionescu şi de Răzvan Stan, directorul general al KVB Electronic. ANI fost sesizată cu privire la conflictul de interese în care se găsea Silvian Ionescu, generat de dubla sa calitate: consultant al companiei româno-austriace, dar şi supraveghetor al modului în care aceasta îşi îndeplinea obligaţiile faţă de mediu, şi au demarat o anchetă care a fost finalizată abia la începutul acestei săptămâni, adică după cinci luni.
Potrivit actului de constatare anexat dosarului instrumentat de ANI, în tot acest timp, Silvian Ionescu s-a retras din acţionariatul firmei KVB Economic şi a renunţat şi la colaborarea cu OMV-Petrom.
Inspectorul Cătălin Apostol, care a instrumentat cazul, precizează în actul citat că i-a