Chiar dacă termenul legal de înlocuire a celor patru directori de instituţii deconcentrate care sunt incompatibili cu celelalte funcţii pe care le deţin a trecut demult, nimeni nu mişcă un deget
Cei vizaţi se abţin de la a emite ipoteze în ceea ce priveşte alegerile pe care le vor face, fie că vor rămâne directori coordonatori sau consilieri judeţeni sau municipali.
Cristina Brânzoi - directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Florian Constantin - directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Dionisie Culeţu - director coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, toţi membri ai PD-L, şi social-democratul George Vişan - directorul coordonator al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie au scaunul foarte şubred, chiar dacă nu au mai mult de două luni de când şi-au intrat în atribuţii.
Situaţia celor patru directori care deţin funcţii de coordonare a instituţiilor deconcentrate din judeţ am scos-o la iveală în paginile cotidianului nostru, în urmă cu aproape două luni. La acel moment prezentam cum cei patru, care deţin funcţii de coordonare şi îndrumare, sunt în situaţia de incompatibilitate pentru că mai deţin şi funcţii de consilier municipal sau judeţean.
Articolul III alin (9) din OUG 37/2009 evidenţiază că „pe perioada executării contractului de management, persoanelor care ocupă funcţii dintre cele prevăzute la alin. (3) (n.r. referire la directorii coordonatori şi directorii coordonatori adjuncţi ai instituţiilor deconcentrate) li se aplică prevederile art. 70, 71, 79, 94 - 98 şi 111 - 114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 (...)". Cu alte cuvinte, trei incompatibili au în prezent şi mandate de consilieri judeţeni - Cristina Brânzoi, Constantin Florian şi Dionisie Culeţu, iar George Vişan - pe cel de consilier municipal.