Spectacole folclorice, parade ale portului popular, concurs gastronomic, activităţi sportive şi turistice sunt doar câteva dintre "ingredientele" cu care s-au "delectat" localnicii şi turiştii aflaţi în Poiana Stampei, la mijlocul lunii lui Cuptor.
În zilele de 17, 18 şi 19 august satul Poiana Stampei, din "Dulcea Bucovină", a îmbrăcat straie de sărbătoare. Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Asociaţia "Roua Cerului" şi ANTREC Bucovina au organizat a II-a ediţie a Festivalului Naţional "Flori de pe Dorna", sărbătoare ce a coincis cu cea de-a X-a ediţie a Serbării Câmpeneşti "Întâlnire cu Fiii Satului". Scopul evenimentului a fost de promovare a Bucovinei şi a primei localităţi ce se află la intrarea în judeţul Suceava dinspre Bistriţa Năsăud, iar festivalul este sărbătoarea de suflet a locuitorilor din această zonă.
Bucate alese
"Flori de pe Dorna" a debutat cu jurizarea celor 40 de gospodării ce s-au înscris la concursul "Cele mai frumoase flori şi grădini", apoi a urmat parada portului popular şi a cailor de rasă. Unul dintre punctele de atracţie ale festivalului a fost, fără îndoială, Concursul "Gastro-Flora", ce a avut ca temă: "La iarbă verde cu coşul gospodinei". Câteva dintre gospodinele comunei, dar şi din satele învecinate, au adus coşuri cu bucate aşa cum le pregătesc ele pentru soţii lor atunci când merg la cosit sau la pădure. Coşul trebuie să conţină neapărat bucate reci precum slănină afumată, caş proaspăt, ouă fierte, ceapă, dar, musai, şi o sticluţă de tărie, pentru că aceia care merg la muncă trebuie să aibă putere. Una dintre atracţiile concursului gastronomic a fost coşul pregătit de Olguţa Mihalciuc, care a făcut un coş pentru plutaşii din Ciocăneşti. Acesta conţinea, pe lângă preparatele reci, sarmale cu urdă, caş cu carne de vită, cârnaţi la borcan, urdă, brânză frământată, dar şi nelipsitele p