Introducerea impozitului minim a adus nu doar la creşterea încasărilor la buget, ci şi la reducerea locurilor de muncă şi la majorarea cheltuielilor cu şomajul, a declarat ministrul pentru IMM, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă, care susţine în continuare eliminarea acestei măsuri. Premierul Emil Boc afirmă însă că impozitul va fi menţinut în anumite domenii. „Trebuie să vedem şi ce-am pierdut prin introducerea impozitului minim. Am pierdut locuri de munc�
Introducerea impozitului minim a adus nu doar la creşterea încasărilor la buget, ci şi la reducerea locurilor de muncă şi la majorarea cheltuielilor cu şomajul, a declarat ministrul pentru IMM, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă, care susţine în continuare eliminarea acestei măsuri. Premierul Emil Boc afirmă însă că impozitul va fi menţinut în anumite domenii.
„Trebuie să vedem şi ce-am pierdut prin introducerea impozitului minim. Am pierdut locuri de muncă, avem cheltuieli mai mari cu şomajul”, a spus ministrul Constantin Niţă, menţionând însă că nu e treaba lui să facă astfel de evaluări. Niţă a explicat astfel menţinerea propunerii ministerului ca, din toamnă, impozitul minim să fie eliminat, chiar dacă introducerea măsurii a dus la creşterea veniturilor bugetare.
Analiză pentru viitorul impozitului minim
La rândul său, premierul Emil Boc a declarat azi, la postul public de radio, că încasările generate de impozitul minim depăşesc aşteptările, deci introducerea acestuia a fost benefică şi impozitul poate fi menţinut în domeniile în care evaziunea fiscală este greu de controlat, o decizie în acest sens urmând să fie luată însă în urma unei analize, a declarat premierul Emil Boc.
Venituri fiscale de 43,84 de miliarde de lei
Veniturile la bugetul general consolidat au scăzut cu 5,1% în primul semestru, comparativ cu perioada similară din 2008, de la 81,39 mi