Pentru că are multă răbdare, tinerii vin să deprindă de la el cum să filmeze, să facă muncă de teren, regie, montaj, sunet, lumini, orice trebuie făcut într-un studio de televiziune.
Sabin, alintat Boşo de colegii de breaslă, nu şi-a descoperit pasiunea pentru televiziune decât târziu pentru că în perioada în care-şi terminase studiile sigurul post de televiziune din ţară era cel public. În tinereţe a lucrat în construcţii şi minerit, timp de 18 de ani a văzut televiziunea doar de acasă, uitându-se mai mult la posturile tv sârbeşti pentru că la TVR 1 nu era nimic interesant. „Am început să lucrez în televiziune din întâmplare. Nu avea nicio legătură cărbunele cu camera de filmat. Când am început să lucrez în media, eram un soi de producător-administrator, ocupându-mă de spatele frontului. Era o nebunie televiziunea în perioada aia“. Era perioada sistemelor analog, camerele de filmat aveau 7-8 kg, se filma pe bandă, iar epoca digitală nu se întrezărea.
Am furat meserie
Sabin era omul bun la toate în televiziunea la care lucra dar înclinaţiile sale erau evidente, iubea camera de filmat şi îi bătea la cap pe cameramani ca să mai afle câte ceva. Pentru că se lucra contra conometru şi nimeni nu avea timp de dădăceală, „a furat“ tot ce ştia nea Vasile care, la rândul său, îşi făcuse ucenicia la studiorile din Buftea. Ultima şlefuire a venit de la un alt specialist al televiziunii, Gabi Cârciumaru. Încetul cu încetul a devenit unul dintre cei mai buni, începând să înveţe, la rândul său, alţi novici. „Pentru că aveam mai multă răbdare, toţi începătorii făceau ucenicia cu mine. Am învăţat zeci de oameni să filmeze, să facă muncă de teren, regie, montaj, sunet, lumini...orice trebuia făcut într-un studio tv.
A filmat 3 preşedinţi de stat
De-a lungul celor 12 ani de televiziune a ajuns să-i filmeze pe toţi preşedinţii şi dem